Reseptien suoratoimitus

Reseptit toimitamme joustavasti suoratoimituspisteissä. Keskustelemme ja opastamme mielellämme lääkkeiden käytöstä. Kerromme aina myös, mikäli lääkkeelle löytyy edullisempia vaihtoehtoja. Neuvonnan ja toimituksen tukena meillä on ajantasainen tietotekniikka.

Ammattitaitoista apteekkipalvelua

Apteekin eräs tärkeimmistä tehtävistä on lääkeinformaation antaminen. Neuvomme Sinua mielellämme sekä kaikissa lääkeasioissa että terveyteen liittyvissä asioissa, kysy meiltä rohkeasti neuvoa ja apua - olemme apteekissa Sinua varten! Kannattaa esim. aina selvittää, sopivatko itsehoito- ja reseptilääkkeet yhteen, sillä niiden samanaikainen käyttö voi aiheuttaa haitallisia sivuvaikutuksia. Samoin raskaudenaikaisesta lääkkeiden käytöstä kannattaa kysyä neuvoja apteekin asiantuntijoilta.

Meillä voit mittauttaa myös verenpaineesi maksutta. 

Reseptien toimitus

Apteekissamme on kaksi suoratoimituspistettä, jotka mahdollistavat häiriöttömän asioinnin. Voit rauhassa keskustella lääkkeistä, hoidon toteutumisesta sekä lääkevaihtoon ja lääkkeiden hintoihin liittyvistä asioista. Jokaisessa suoratoimituspisteessä on myös kassa, joten säästyt erilliseltä jonotukselta kassalle. Suoratoimituspisteeseen voi maksaa myös palveluvalinnan tuotteet.

Reseptien uusiminen

Resepti on voimassa kaksi vuotta sen kirjoittamis-tai uusimispäivästä. Tämän jälkeen resepti on uusittava riippumatta siitä, onko siinä vielä lääkkeitä jäljellä.

Sähköisen reseptin uusimispyynnön voi tehdä osoitteessa www.kanta.fi sekä apteekin tai terveyskeskuksen kautta. Emme peri uusimispyynnöistä maksua.  Uusimiseen on hyvä varata aikaa vähintään 8 arkipäivää. Uusimispyynnön voi tehdä vain henkilökohtaisesti, toisen puolesta asioidessa tarvitaan valtakirja, jonka saa tarvittaessa apteekista kotiin täytettäväksi. 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Toimitamme lääkkeet lähialueille tarvittaessa kotiovelle. 

Lääkevaihto

Kerromme sinulle, jos lääkkeesi ei ole hinnaltaan edullisimpien joukossa. Reseptilääke voidaan apteekissa vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu Lääkelaitoksen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse kiellä vaihtoa. Voit myös itse katsoa Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelusta, löytyykö lääkkeellesi edullisempia vaihtoehtoja.

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Jokaisen reseptioston yhteydessä tarkistamme, että lääkkeittesi yhteensopivuudessa ei ole ongelmaa. Samalla tarkistamme, että lääkkeet sopivat meiltä aikaisemmin ostettujen reseptilääkkeiden kanssa yhteen eivätkä ole päällekkäisiä niiden kanssa.

Lääkekorvaukset

Lääkkeiden Kela-korvauksiin tuli muutoksia vuoden 2017 alussa. Kela-korvausta saat reseptilääkkeistä sen jälkeen, kun olet maksanut vuosittaisen 50 euron alkuomavastuun. Alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita.

Lääkekustannusten omavastuun katto on  v. 2019   572 euroa. Kun vuosiomavastuu ylittyy, maksat jokaisesta korvattavasta reseptilääkkeestä 2,50 euron omavastuun. 

Alkuomavastuu

  • ei koske alle 18-vuotiaita
  • apteekeissa on ajantasainen tieto kertyneestä alkuomavastuusta

Lääkekorvausten korvausryhmät

  • peruskorvaus 40% lääkkeen hinnasta
  • alempi erityiskorvaus 65% lääkkeen hinnasta
  • ylempi erityiskorvaus 100% lääkken hinnasta, omavastuun ylittävältä osuudelta

 = 4,50 €/lääke

Erityiskorvauksen hakeminen

  • edellytyksenä korvattavuudelle: - vaikea ja pitkäaikainen sairaus, lääkkeelle vahvistettu korvattavuus ja kohtuullinen tukkuhinta, josta Hintalautakunta päättää

Hakeminen

  • B-lääkärinlausunto toimitetaan Kelaan
  • korvaus niistä lääkkeistä, jotka ostettu sen jälkeen, kun B-todistus on toimitettu Kelaan
  • kun oikeus on myönnetty, lähetetään kotiin uusi Kela-kortti, jossa merkintä korvausoikeudesta ja  sen mahdollinen määräaika
  • apteekki saa Kela-kortin tiedot sähköisesti Kelasta

Itsehoito

Apteekissamme on kattava valikoima itsehoitolääkkeitä lievien ja tilapäisten oireiden hoitoon. Farmaseuttinen henkilökuntamme opastaa mielellään sopivan tuotteen valinnassa ja oikeassa käytössä. Itsehoitolääkkeiden lisäksi valikoimastamma löytyy luontaistuotteita ja ravintolisiä sekä erilaisia apuvälineitä sairauden ja terveyden hoitoon.

Kosmetiikka

Valikoimissamme nyt myös mm. ACO-  ja Favora- apteekkikosmetiikkaa.

Terveydeksi!-lehti

Terveydeksi-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista.

Terveydeksi-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen lehti meiltä!